11/06/15 07:44
(http://www.klassa.bg/)

Създадоха прозрачен алуминий

 Начина по който човечеството прогресира е впечатляващ и това, което някога е било в сферата на научната фантастика е напът да стане реалност. Изглежда, че прозрачния алуминий е реалност, благодарение на учения д-р Яс Сангера от Naval Research Laboratory който го описва като "всъщност е минерал, това е магнезиев алуминий. Предимството е, че е много по-здрав, по-издържлив, по-твърд от стъкло. Той осигурява по-добра защита в по-враждебна среда като може да издържи на ерозия от пясък и дъжд.

Ако се приложи при чувствителни на тегло платформи като автономните превозни средства, както и предпазните маски за глава, можете да бъдете сигурни, че това е технология, която ще промени начина, по който виждаме работния свят.

Сангер описва производствения процес, така "Слагате праха в гореща преса, пресовате го под вакуум, притискайки този прах заедно и ако можете да направите това правилно, след това можете да се отървете от всички уловен въздух и изведнъж се появява ясна картина. "Когато листа е свеж от пресата, той ще бива грундиран и полирани, преди да се обработи допълнително за други приложения, като бронирано стъкло. Ако цената падне за определено време, тогава потребителското приложение също ще има полза при изработката на смартфони и часовници.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване