11/07/15 10:00
(http://pik.bg)

До 2018 година община Благоевград има защитени проекти на стойност 176 млн. лева

До 2018 година община Благоевград има защитени проекти на стойност 176 млн. лева

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов обяви, че през новия му мандат общината ще работи с четирима заместник-кметове. Вече ще има и заместник-кмет, който ще отговаря за финансовата политика в общината.

"Това е резонно с оглед на стойностите на проектите, които защитаваме. Всички те минават през съответните процедури и изискват административен капацитет, което означава, че ще има привличане на кадри за определени позиции", каза Камбитов.

Той поясни, че до 2018 година общината има защитени проекти на стойност 176 млн. лева, а до 2020 година те ще бъдат над 480 млн. лева. "Това е огромен финансов ресурс, който смея да твърдя, че ще преобрази нашия град и ще го превърне в такъв, какъвто искаме всички да бъде, като фокусът ще бъде и в привличане на инвестиции. Имаме ясна визия как да постигнем всичко това, имаме оперативни програми и финансови инструменти, които да спомогнат за реализирането им", каза още кметът на Благоевград.

До дни ще бъдат открити новият плувен басейн с олимпийски размери в квартал "Еленово", както и още два блока, санирани по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване