11/07/15 13:46
(http://www.dnevnik.bg/)

Над 100 пожарникари са подали заявления за напускане, съобщи директорът на "Пожарна безопасност"


Повече от сто са подадените заявления за напускане от пожарникари, съобщава директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов пред БТА.

Николов е изпратил писмо до подчинените му структури, в което призовава служителите да не взимат прибързани решения.

Вчера стана ясно, че от началото на протестите на полицаите вече има 540 подадени рапорта за напускане от системата на МВР. По информация на синдикалисти, цитирани от БНТ, молбите за напускане били вече 2 хиляди.

Синдикалните структури на сектор "сигурност" в МВР, Министерството на отбраната и управлението на затворите организират утре национален протест на служителите от сектора с искане да се запазят придобивките им. Тази седмица те излязоха многократно и блокираха движението на ключови кръстовища в столицата, за да покажат несъгласието си с готвените промени. От другата седмица протестът им ще се премести в района на Народното събрание, където ще започне обсъждането на бюджета за 2016 г.

Полицаите излязоха да протестират, след като държавата се опита да им отнеме част от възнаграждението. Правителството реши да направи отстъпки от първоначалните си идеи. Запази обаче твърда позиция за махането на индексирането на заплатите всяка година с по 2%  от натрупан стаж, както и за свиването на отпуските от 30 на 20 работни дни.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване