11/07/15 14:36
(http://www.dnevnik.bg/)

Прокуратурата в Сливен е разпитала 15 човека, ранените в трагедията са в стабилно състояние


Окръжната прокуратура в Сливен е готова да повдигне обвинение в убийство на 28-годишния Димитър, който вчера наръга и уби на място ученичка от Професионалната гимназия по икономика в града. Прокуратурата чака нападателят да бъде приведен в стабилно здравословно състояние, за да може да бъде арестуван. Ще бъде повдигнато обвинение също и за опит за убийство на друго лице.

Това съобщи БНТ като се позова на Руси Русев - наблюдаващия прокурор по случая. По думите на Русев Сливенската прокуратура вече е разпитала 15 души и е иззела всички записи от училището, които могат да покажат какво се е случило.

Тримата ранени при инцидента след няколко операции в Сливенската болница са вече стабилни и извън опасност за живота, включително извършителя, който се простреля в устата непосредствено след деянието. Той рани с нож психоложката на училището, която се опитала да говори с него и да го спре, както и негов връстник, криминално проявен. 

Взетите проби от извършителя не са показали наличие на наркотици или други вещества в кръвта по време на престъплението.

Днес и утре специалисти обсъждат мерките, които спешно трябва да се вземат спрямо учениците след преживения шок вчера. Обсъжда се вариант, в който понеделник да бъде присъствен, но неучебен ден за двете училища в града. Министерството на образованието обяви, че изпраща психолози в Сливен и мобилизира социалните служби за осъществяване на кризисна интервенция.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване