11/07/15 20:42
(http://radiomilena.com/)

Прокуратурата повдигна две обвинения срещу убиеца на 15-годишната Симона

Обвинения за убийство и опит за убийство е повдигнала прокуратурата в Сливен на 28-годишния мъж, който рани и уби с нож 15-годишно момиче и опита да се самоубие, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура Руси Русев.
Първото обвинение е за убийство с особена жестокост, а второто – за опит за убийство на повече от един човек. В момента обвиняемият е със наложена 72-часова мярка „Задържане под стража”, като се намира в болница, защото се простреля с газово оръжие.

28-годишният мъж е охраняван от служители на следствения арест. След изтичане на мярката ще бъде поискана най-тежката – постоянна мярка за задържане под стража.

По време на престоя си в болницата 28-годишният Димитър ще е с мярка за неотклонение от 72 часа, а след изписването му, което се очаква да стане в началото на следващата седмица, държавното обвинение ще поиска постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Състоянието на другите двама, пострадали при трагичния инцидент вчера в Сливенската икономическа гимназия, е стабилно. 40-годишната психоложка Стефка Султанова е претърпяла коремна операция и е в стабилно състояние. 28-годишният Красимир, който се е опитал да спаси момичето, е с дренаж в белия дроб, но е в добро състояние. И двамата пострадали са контактни, без опасност за живота.

Убиецът на Симона е притежавал законно оръжието, с което е опитал да се самоубие, каза още прокурорът.
Според приятели на 15-годишното момиче тя е била преследвана от убиеца си от дълго време. Той я преследвал до училище, изпращал й съобщения, на които тя не е отговаряла.

Мъжът, който уби ученичка в Сливен, а след това се простреля с газов пистолет, е дошъл в съзнание вчера и утре е възможно да бъде изписан от болницата. Другите двама, които пострадаха – психоложката в училището и още един млад мъж, също са в стабилно състояние, съобщиха по-рано от МБАЛ „Д-р Иван Селимински”в Сливен пред BTV.

„Извършителят категорично е неосъждан, нямаме данни за противообществени прояви до момента”, заяви наблюдаващият прокурор Русев,цитира Кросс. Пистолетът, с който е стрелял 28-годишният мъж, е регистриран в полицията. Убитата ученичка е на 15 години и е имала връзка с 28-годишния нападател.

„Извършителят на нападението от сливенското училище със сигурност ще влезе в затвора. Той ще получи по всички текстове на закона между 20 и 30 години затвор, с което ще приключи една зверска и безсмислена история”, коментира адвокат Марин Марковски пред Нова телевизия.

С децата, станали свидетели на трагедията, ще работят психолози, изпратени от Държавната агенция за закрила на детето.

Публикувана на 11/07/15 20:42 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/m1BFy3cbWE8/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване