11/08/15 10:40
(http://www.klassa.bg/)

Бомбата на руския самолет се „качила” за 10 евро

 Десетина анонимни служители на Египетското летище Шарм ел Шейх разказаха пред АП, че там правилата за сигурност са само условност. От това летище миналата събота и излетя руския пътнически самолет А321, който се разби след около 20 минути полет, и както става ясно от анализа на „черните кутии” до момента катастрофата всичко е работело съвсем нормално, а след това се чува определен звук, който според френски участник в разследването е взрив.

Оказва, че служителите на аерогарата, инспектиращи багажа, често са взимали подкупи от пътниците. „Не мога да ви кажа колко пъти съм залавял чанти, пълни с наркотици или оръжие, които служителите на летището са пускали за 10 евро или нещо такова”, разказват от службата за сигурност на летището.

Служителите споделят, че рентгеновите скенери, предназначени за проверка на багажа преди полета, често се изключват, за да се пести електричество. Проверките се извършват небрежно – съотношението  между проверени и непроверени е 50 на 50.

Нарушения има и при проверката на камионите, които доставят самолетно гориво на летището и храна за пътниците. Чести охранителите пропускат автомобилите без съответния оглед, само защото те добре се познават с шофьора. Служителите на практика винаги пропускат задължителната процедура по проверка, когато става дума за техни приятели или колеги, обяснявайки, че „да се претърсваме един друг не е учтиво”.

ФБР ще помага на Русия в разследването на самолетната катастрофа в Египет, пише в. „Ню Йорк таймс”. Изданието се позовава на високопоставени американски представители. Руските разследващи са отправили подобно искане към ФБР, което е рядкост, и ФБР се е съгласило. Според американските представители руснаците искали помощ за анализи, които да установят точно какво е довело до падането на руския самолет в Синай. Същевременно ръководителят на египетската комисия, която ръководи разследването на катастрофата Айман аз Мукадам, обяви, че за разследването помагат 58 следователи и технически съветници от Египет, Франция, Русия, Ирландия и Германия.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване