11/08/15 19:25
(http://pik.bg)

Главният редактор на ПИК Ивайло Крачунов проговори за двуличието на Реформаторите, резултатите от изборите, протеста на МВР и атентата срещу Алексей Петров, вижте какво каза!

Главният редактор на ПИК Ивайло Крачунов проговори за двуличието на Реформаторите, резултатите от изборите, протеста на МВР и атентата срещу Алексей Петров, вижте какво каза!

Агенция ПИК се превърна не в пистолет, а в гранатомет, тъй като пистолетът все пак е леко огнестрелно оръжие. Това заяви в студиото на "Беновска пита" по Канал 3 главният редактор на ПИК Ивайло Крачунов.
Запитан как агенцията е успяла да се наложи така бързо, той отвърна: "Успяхме с изпреварващи и горещи новини, които поднасяме на читателите, следим ги в развитие и така те стават ключови в обществото.  Ние търсим винаги всички гледни точки. Не сме например като Би Ти Ви и Нова, при които с точност до часа може да предвидим кой ще участва в сутрешните блокове. Слава богу, че Канал 3 дава трибуна на всички гледни точки."

На въпрос дали има парцелиране на медиите, Крачунов, отговори положително, като допълни, че най-големите телевизии са станали трибуна на грантачиите и Реформаторите.  "Ние търсим издателите им за коментар, но те са в чужбина и не можем да ги открием", допълни той.

"Капитал е защитник и проводник на определени американски интереси - на грантовете и Реформаторите. Опитва се да лансира определени манупулативни тези в обществото и ние сме длъжни да кажем истината за тях като медия", категоричен бе Крачунов. 

Крачунов обясни, че собствеността на медията ПИК е абсолютно кристална. Тя е на Недялко Недялков на 100%, което може да се види и в търговския регистър.

"На местните избори е категорична победата на ГЕРБ, които взеха 21 от областните градове. За пореден път Бойко Борисов спечели почти всички областни градове. Относно Реформаторите - ако следяхме медийните им изяви, щяхме да останем с впечатлението, че те са спечелили изборите", заяви главният редактор на ПИК.

"БСП понесе тежка катастрофа на тези избори и е крайно време да престанем да търсим виновниците във фактите и да се държим по-демократично. Те все пак имат своите привърженици. Левицата трябва да се стабилизира, за да е конкуренция на управляващите.

Политическата среда е доста динамична и промените понякога са за часове. ДПС се представи много стабилно. Спечелиха Кърджали. Представянето им бе напълно постоянно и имат едно много добро участие в местната власт.

Според Крачунов Реформаторите са много двулични, защото един път критикуват ДПС, а от друга страна канят в различни конфигурации в кулоарите на парламента различни депутати от формацията дпс.

"Надявам се реформаторите да успеят поне в здравната реформа, защото в съдебната не успяват. Мистърът постоянно се крие.

"Не мисля, че Горанов е сбъркал относно МВР. Надяваме се, че няма задкулиеие. Исканията на протестиращите са удовлетворени. Имаме нужда от една добре работеща полиция, която да разкрива престъпленията.

"Мога да кажа, че няма тежки престъпления по време на протестите в страната. Тези, които са излязли по улиците днес са били почивка и е имало хора, който са ги заместили. Те са професионалисти и са на всяка гореща точка.

Според мен беше редно да отложи посещението си в Лондон заради протестите, а и инцидентът в Сливен бе изклюително тежко престъпление, припомни Крачунов.

"Волен Сидеров понесе тежерстта на своята постъпка и предстои неговия сблъсък с прокуратурата", заяви крачунов относно безредиците около Сидеров.

"Срещата на КНС трябваше да бъде проведена преди много време. Датата 10 ноември е просто съвпадение.

Ивайло Крачунов подари книга на издателство "Милениум" "Речите, които промениха света" на Беновска.

"Ние търсим причината за повечето политически решения и развръзките при криминалните престъпления. Дневно поставяме въпроса "Защо много пъти и ще продължаваме да го правим. Ще продължаваме да задаваме неудоно въпроси и техните отговори.

Крачунов заяви, че се надява бързо да бъдат разкрити и хванати виновниците за атентата срещу Алексей Петров.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване