11/08/15 19:25
(http://pik.bg)

Д-р Христо Димитров: Дефицит в бюджета за здравеопазване ще има, докато продължават да се толерират приближени до управляващите болници

Д-р Христо Димитров: Дефицит в бюджета за здравеопазване ще има, докато продължават да се толерират приближени до управляващите болници

Дефицит в бюджета за здравеопазване ще има, докато продължават да се толерират приближени до управляващите болници. Това каза в интервю за „Фокус” зам.-председателят на Регионалната колегия на Български лекарски съюз във Велико Търново и зам.-председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари д-р Христо Димитров. По думите му управляващите искат да бъдат въведени строги правила за изразходване на финансите, но тези правила не важат за всички. „Не може за всички да важат много строги ред и правила, а точно за определени наши хора, структури и болници – да не важи. Точно там са пробойните и точно оттам ще дойдат проблемите”, допълни д-р Димитров.

Той отбеляза, че с всяка изминала година проблемите в сектора стават все по-големи. Според него обаче това не може да продължава вечно. „Системата е напрегната дотам, че още малко стрес и напрежение биха довели до пълен разпад, което за лекарите е много зле. Най-страшно ще бъде за пациентите. Това не може да продължава. Виждате текучеството на лекарите, виждате напускането и оголването, дори на областни болници, откъм специалисти”, заяви д-р Димитров.

По думите му повечето лекари в болниците работят на по три договора. „Ние в момента крепим положението с последни сили, но това не може да бъде до безкрайност. Ние си затваряме очите за това,ч е няма лекари,ч е тези лекари, които ги има работят на две или три места, но то според мен не е качествено. Няма как да си пълноценен, търчейки по 12 часа на второ и трето работно място”, допълни той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване