11/08/15 11:32
(http://pik.bg)

Днес отбелязваме професионалния празник на българската полиция

Днес отбелязваме професионалния празник на българската полиция

На тази дата точно полицията, като институция грижеща се за реда, спокойствието, реда и законовите принципи в държавата, е призвана да чества деня на Архистратег Михаил, който олицетворява спазването на реда и дисциплината, царуване на истината, правдата и любовта. Това каза говорителят на ОД на МВР – Бургас Цветелина Рандева, пише "Фокус".

Тя допълни, че 8 ноември е денят, в който българската полиция прави равносметка за историята на дълга и себеотрицанието, летопис на подвизите, успехите, неуспехите, напрегнатите дни и безсънните нощи. „И днес хилядите мъже и жени избрали службата в МВР за своя съдба рискуват живота си и понасят лишения в името на дълга.

Себеотрицанието и всекидневните им усилия, често остават неоценени или незабелязани. Но те заслужават благодарност, признателност и насърчение, защото на техните плещи тежат отговорността за обикновените хора и защитата на обществените интереси, опазване на устоите на държавността и европейското бъдеще на страната ни”, каза още Рандева.

Преди дни в Бургас се проведоха официалните чествания по случай празника на българската полиция. На него бяха отличени заслужилите служители от ОД на МВР – Бургас за конкретен съществен принос и висок професионализъм при изпълнение на служебни задачи с изключително значение при борбата срещу престъпността и опазването на обществения ред и сигурността в Република България.

С полагане на цветя и венци бе отдадена почит и на загиналите при изпълнение на служебния си дълг служители на МВР.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване