11/08/15 10:12
(http://pik.bg)

Държавата отстъпи пред полицаите (обновена)

Държавата отстъпи пред полицаите (обновена)

Управляващите оттеглят текста от Закона за държавния бюджет, който вдигна на бунт полицаите. Това съобщиха на брифинг пред журналисти вътрешният министър Румяна Бъчварова и председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова.

В понеделник започват разговори със синдикалните организации в МВР. 

"Днешният разговор е едно сближаване на позициите със синдикатите", коментира Бъчварова.

Бъчварова посочи още, че след проведената среща със социалните партньори, която е извънредна, са достигнали до тази обща декларация. „Предложенията за законодателни промени, касаещи социалния пакет на служителите в МВР, ще се осъществяват след обсъждане със синдикалните организации в МВР, което ще започне следващата седмица“, каза тя.

По думите й Менда Стоянова и Димитър Главчев са потвърдили, че същият подход ще бъде приложен и за останалите структури и ведомства в сектор „Сигурност“.

„Това, което се разбрахме е да оттеглим текста от преходните и заключителните разпоредби на Закона за държавния бюджет и да започнем разговори още в понеделник с представители на синдикалните организации и работна група, формирана от комисии в парламента”, обясни Стоянова. 

„В НС в момента е внесен законопроект за изменение и допълнение на Закона за МВР и той би могъл да бъде подходящата законодателна форма, в която да се включат, след като се разберем със синдикатите, определени текстове, които да покажат начало на реформата в МВР”, допълни тя.
 
Румяна Бъчварова посочи още, че ще следи днешния масов протест на служителите от МВР, подкрепени от военни и служители на затворите. По думите й, проявата е напълно законна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване