11/08/15 14:25
(http://pik.bg)

Калфин: Работим по нов закон за отделяне на социалните плащания от социалните услуги

Калфин: Работим по нов закон за отделяне на социалните плащания от социалните услуги

Работим по нов закон за отделяне на социалните плащания от социалните услуги. Това каза вицепремиерът и министър на социалната политика Ивайло Калфин по време на Националния съвет на ПП АБВ, ПГ на ПП АБВ.

Министър Калфин уточни, че това, което се случва като социална политика е израз на случващото се в държавата. Вицепремиерът посочи, че АБВ иска да види в бюджетните цели за следващата година заложени политики за намаляваме на неравенствата в качествата на живот. По думите му, са започнати така необходимите промени в социалните системи. За пример вицепремиерът посочи пенсионната система, където промените вече са се случили.

„Една от тежките теми е свързана с хората с увреждания и това е проблем на много от общините в България. Там идеята е да преструктурираме ресурса до тези, които имат най-голяма нужда. Работим по нов закон за отделяне на социалните плащания от социалните услуги“, каза още той. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване