11/09/15 13:41
(http://pik.bg)

Kалфин: Предвидени са 73 млн. лв. по Националния план за действие по заетостта за 2016 г.

Kалфин: Предвидени са 73 млн. лв. по Националния план за действие по заетостта за 2016 г.

Предвидени са 73 млн. лв., по Националния план за действие по заетостта за 2016 г. Това каза вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, по време на церемонията по подписването на Работна програма за сътрудничество в сферата на труда и социалната политика с министърът на младежта и социалното благополучие на Албания Бленди Клоси, в зала 2 на Министерството на труда и социалната политика, предаде „Фокус”.

Министър Калфин каза още, че финансирането по Националния план за действие по заетостта за 2016 г, запазва размера на финансирането си от тази година - 73 млн. лв. "Това е по-малко отколкото очаквах. Можем да го компенсираме с европейски средства, но е много важно да покажем по-голяма ангажимент от националния бюджет”, заяви той. По думите му, разпределението му има вероятност да претърпи промени, в сравнение с досегашното разпределение. "Знаете, че политиката ни е насочена към мерки, които не са изцяло субсидирани, да намаляване изцяло субсидираните, да правим инструменти, които да ангажират и по-трайно наемане на заетите в бизнеса", обясни той.

"За съжаление, с този бюджет, при който се увеличава минимална заплата, ще бъде още по-ограничен, обясни вицепремиерът, като подчерта, че ще се постараят обществото да не го усети това.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване