11/09/15 22:23
(http://pik.bg)

Изсякоха близо 20 декара млада гора във Витоша

Изсякоха близо 20 декара млада гора във Витоша

Над 20 декара млада гора са били изсечени през последните две седмици на територията на природен парк "Витоша". Сигналът е на природозащитници, които са направили снимки на багерите в планината. 

Най-абсурдното е, че дръвчетата са били закупени с европейски средства и засадени в района на скиписта "Витошко лале“ с доброволен труд, уточнява Нова тв.

Представители на няколко институции са направили проверка на място и са установили размера на варварската сеч, посочват още природозащитниците. В констативния протокол от инспекцията е посочено наличието на три тежки машини. 

Не е ясно обаче кой е техният собственик. Проверяващите са констатирали разораване и увреждане на горния почвен слой, както и унищожаване на смърчовите фиданки.

Тази нощ доброволци организират граждански патрул край багерите, за да не може фирмата, която е разчистила младата гора, да ги изнесе без последствия.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване