11/09/15 12:54
(http://pik.bg)

Цацаров и белгийският главен прокурор обсъдиха противодействието на терористичните заплахи (снимки)

Цацаров и белгийският главен прокурор обсъдиха противодействието на терористичните заплахи (снимки)

Общите усилия между държавите са единственото ефективно противодействие на терористичните заплахи – около това становище се обединиха българският главен прокурор Сотир Цацаров и белгийският му колега Фредерик ван Леюв, съобщиха от Прокуратурата.

Уязвимите социални групи представляват риск за радикализация, усилената работа с тях е превенция за набирането на чуждестранни бойци за терористични групировки, посочи ван Леюв. Главният прокурор Сотир Цацаров беше запознат с антитерористичното законодателство на Белгия и бяха обсъдени възможностите за сътрудничество между държавите, които биха могли да бъдат потенциално застрашени от действия на радикални групировки. Киберсигурността и начините за противодействие на терористичните заплахи в интернет също бяха сред дискутираните теми.

Темата с бежанския поток беше основен акцент в разговорите между г-н Цацаров и правосъдния министър на Белгия Коен Гиинс. По време на визитата Цацаров и Богданова се срещнаха и със зам.-главния прокурор на Гент Стефаан Гюнтер, с прокурори от отделите за борба с организираната престъпност и тероризма, международния отдел и други.

Българският главен прокурор Сотир Цацаров и заместникът му Пенка Богданова бяха на тридневно официално посещение в Брюксел по покана на федералния прокурор Фредерик ван Леюв.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване