11/09/15 20:34
(http://www.klassa.bg/)

Швеция, Дания и Белгия представят нови екипи от adidas за Европейското първенство по футбол 2016

 Дания, Швеция и Белгия представят за първи път новите си футболни екипи от adidas, с които ще играят на Европейското първенство по футбол през 2015. Зрителите ще видят за първи път отборите на Шевция и Дания с новите екипи в решаваща игра на първия от двата плейофа между тях на 14 ноември на Friend Arena. За пръв път белгийските „червени дяволи“ пък ще играят с новия си аdidas екип в двубоя с Италия на 13 ноември.

 

Златан Ибрахимович пръв представи новия екип на Швеция преди решаващия мач в личния си Instagram профил. Новият минималистичен и изчистен дизайн е вдъхновен от тениските на бранда, с които е играл шведският отбор в началото на 90-те. Датският национал Пиер Емил Хьолберг пъй описва новата фланелка на Дания като най-специалния екип, който някога е обличал. Фланелките имат класически дизайн от два преливащи се нюанса на червеното и малка препратка към златната епоха на датския футбол през 80-те. Новият екип на националния отбор на Белгия е вдъхновен изцяло от белгийския трикольор.

 

„В работата ни по дизайна на тениските най-важна е гордостта, с която играчите носят екипите на националния отбор, но преди всичко желанието им да дадат най-доброто от себе си за националната фланелка и цветовете на държавата. Всички сме напълно удовлетворени от крайния резултат и гледаме напред към нови и запомнящи се футболни моменти“, казва Ниньос Ичо, бранд мениджър на adidas.

 

Новите фланелки на шведските национали са жълти, а трите типични ленти на adidas се открояват в синьо. Специалното в тазгодишния екип са две хоризонтални линии в дискретно преливащи се нюанси на жълтото, които преминават през средата на фланелката. В екипа на датчаните за първи път трите хоризонтални линии са поставени отстрани на фланелките, а не както до сега на раменете. Националният екип е направен от ClimaCool материали за по-добра вентилация. Основният цвят на фланелката на Беглия пък е червен, а в горната част на черен фон е избродиран герба на футболната асоциация. Ярките жълти детайли придават на екипа свежа визия. На яката на фланелката присъства националния флаг. Футболните екипи ще бъдат достъпни за закупуване от феновете в официалните магазини и на adidas.com още от тази седмица.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване