11/10/15 20:37
(http://www.klassa.bg/)

Европейската сметна палата одобрява отчетите на ЕС за осма поредна година

 Днес Европейската сметна палата даде своето одобрение за отчетите на ЕС за осма поредна година. Не са установени съществени грешки нито в приходната част, нито в административните разходи. Общият процент на грешки в плащанията е намалял за втора поредна година – на 4,4 % през 2014 г. В годишния си доклад относно изпълнението на бюджета на ЕС за 2014 г. Палатата също подчертава постигнатия от Комисията напредък за увеличаване на прозрачността и усвояването в управлението на средствата на ЕС.

Кристалина Георгиева, заместник-председател на Европейската комисия по въпросите на бюджета и човешките ресурси, заяви: „Парите на ЕС принадлежат на нашите граждани и ние сме длъжни да следим за правилното изразходване на всяко евро. Споделяме гледището на Палатата, че новите реалности изискват нови действия. В Комисията полагаме усилия да адаптираме бюджета спрямо приоритетите, да поставим акцент върху резултатите и да засилим проверките.“

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване