11/10/15 15:31
(http://pik.bg)

Изсъхнал клон потроши училищен автобус в Две могили

Изсъхнал клон потроши училищен автобус в Две могили

Липса на санитарна сеч в малките населени места създава предпоставка за инциденти, съобщиха от община Две могили в Русенска област на заседание на Областната комисия по транспорт.

Много от 30-годишните орехови дървета край пътя са с изсъхнали клони, които поради вятър се чупят и падат върху пътното платно. Последният такъв инцидент е станал преди няколко дни, с училищния автобус на Две могили, който превозва всяка сутрин и обед децата от съседните села до училището в града и обратно. Той е пътувал за село Бъзовец заедно с 25 деца, когато върху него пада клон и чупи предното стъкло и странично огледало. За късмет на предните седалки не е имало деца. Така всичко се е разминало само с материални щети и уплаха. Автобусът е бил откаран за ремонт в Плевен, където е обслужващата база, а едва днес е било докарано стъклото от Турция. Ремонтът е излязъл на стойност 2000 лв.

От Гражданска защита в Две могили са писали неколкократно до Областно пътно управление да се вземат мерки, но отговорът е бил, че няма средства. Последният подобен инцидент заради изсъхнали клони, приключил със смъртен случай, бе през февруари т.г. в Новград. Тогава именно орехов клон се стовари върху преминаващ автомобил и уби на място пътничката в колата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване