11/10/15 07:14
(http://www.klassa.bg/)

Медведев призна вероятността за бомба в руския A321

 Премиерът на Русия Дмитрий Медведев призна, че причина за катастрофата на самолета A321 може да е терористичен акт. „Вероятността това да е терористичен акт остава“, заяви Медведев пред „Российская газета“ в интервю, което ще бъде публикувано на 11 ноември, и допълни, че разследването продължава.

Междувременно според lifenews.ru сътрудниците на следствените органи и спецслужби, които разследват причините за катастрофата, са открили на една от отломките от опашката на лайнера странна дупка. По предварителни данни на експертизата, именно от тази точка, разположена точно под кила, вероятно е започнало разрушаването на целия корпус на самолета. На странната форма на дупката са обърнали внимание следователети е експертите от руската авиация, които оглеждат отломките. Веднага след откриването на дупката, те са взели проби, които по-късно са изпратили за химическа експертиза. Първата експертиза не показа наличие на каквито и да били взривни вещества. Специалистите засега не могат да назоват точната причина за образуването на такава голяма дупка в опашната част. Те се колебаят между две версии - взрив на борда на лайнера и износване на метала.

Египетските власти са заподозрели персонала в хотелите, в които са отсядали туристите от претърпелия катастрофа A321. Всички те са разпитани. Междувременно продължава евакуацията на всички руски туристи от курортите в Египет.

Разследващите преди всичко са се интересували от работещите в хотелите, които са имали достъп до стаите на гостите. Става въпрос за чистачите и друг обслужващ персонал. Прокуратурата в страната вече разпита всички служители на летището в Шарм ел Шейх. Разпитвани са работещите в Управлението на въздушното движение и навигацията, службите за техническо обслужване и представители на компанията EgyptAir.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване