11/10/15 14:47
(http://pik.bg)

Росен Плевнелиев: Имаме успешен съвет (обновена)

Росен Плевнелиев: Имаме успешен съвет (обновена)

След 5 часа заседаване Росен Плевнелиев обяви, че е протекъл успешен консултативен съвет с всички участващи в него партии, освен „Атака”. Президентът поясни, че на заседанието са обсъдени геополитическите проблеми, системата на международните решения, която според него е в опасност, както и всички заплахи за сигурността. „Светът е заплашен най-вече от религиозен екстремизъм”, заяви Плевнелиев. 

„Системата на международни отношения е изправена пред предизвикателства. Бежанският натиск се превърна в основен рисков фактор за ЕС и държавите-членки”, заяви Плевнелиев.

По думите му, големият брой мигранти е натоварил системите за сигурност на страната. „МВР е разработила и прилага плановете по защитата на границата за нелегално преминаващите. Най-непосредственият риск е рискът от нарастване на миграционния поток от и към България. Кризата в Украйна продължава. Наличието на конфликти в непосредствена близост до границите ни предизвикват допълнително напрежение. Зависими сме от доминиращ доставчик на газ. България трябва да продължи усилията си за запазване на позициите си за транзит на енергоносители”, каза още Росен Плевнелиев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване