11/10/15 07:05
(http://www.klassa.bg/)

Руски магнат купи баскетболен тим за сина си

 Руският магнат Дмитрий Герасименко подари на 13-годишния си син Егор старата баскетболна слава на Италия - прочутия клуб „Канту” от едноименния град, разположен близо до Милано. Богаташът, обявен от медиите на Ботуша за „цар на стоманата в Русия“, купил контролния пакет акции на тима за 20 млн. евро. Според договор с предишната собственичка на клуба, шефката на компанията за минерална вода „Витаснела” Ана Кремасколи, магнатът ще трябва да извърши и основен ремонт на спортната зала в Канту за още поне 5 млн. евро.

Според тиражирана в италианските вестници легенда Герасименко взел решението си, когато преди година отишъл да гледа за първи път мач на сина си, който играе в детската формация на клуба. Семейството на падащия си по баскетбола стоманен цар живее в Лугано (Швейцария), но тъй като там този спорт не е много популярен, той и жена му решили да запишат Егор в школата на известния отбор. Още повече, че "Канту" се намира само на 40-ина километра и то по автострада. Когато Дмитрий Герасименко отишъл за първи път да гледа как се справя синът му с баскетболната топка, той бил впечатлен от разказаната с табла по стените на залата славна история на отбора, едва кретащ сега в италианската Серия А. Защото преди 30-ина години „Канту” е бил 3 пъти шампион на страната, 4 пъти е печелил националната, 4 пъти КЕШ и 2 пъти - Интерконтиненталната купа. Успехи, заради които преди време е бил титулуван Краля на Европа, също като мадридския „Реал”.

Малко е да се каже, че сега всички в наброяващото трийсетина хиляди жители градче гледат на 37-годишния Дмитрий Герасименко като на ангел-спасител. Първо защото се твърди, че е изключително богат - в неговия стоманолеярен завод край Волгоград се трудели над 8000 души. Второ – той разбира от баскетбол, тъй като е бивш състезател, а сега е президент на тима „Красный октябрь” от големия руски град. Е, съществува и неприятен момент в житието на Дмитрий. Имал малко търкания с правосъдието на Русия заради завличането на двама съдружници с 5 млн. евро, но засега от това в Канту никой не се интересува.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване