11/10/15 13:57
(http://pik.bg)

Фандъкова обеща: Хора с увреждания ще имат достъп до моста при ул. „6-ти септември”

Фандъкова обеща: Хора с увреждания ще имат достъп до моста при ул. „6-ти септември”

Дни преди официалното ми встъпване в длъжност искам да погледна проектите, които бяха започнати и които все още не са довършени. Един от тях е проектът, който показва новият приоритет и новата тенденция за по-малки обекти, това са мостчетата по Перловска река. Това каза Йорданка Фандъкова избрана за кмет на Столична община за трети мандат по време на проверка на моста на ул. „6-ти септември” и бул. „Христо и Евлоги Георгиеви”, предаде „Фокус”.

„Знаете, че те бяха в изключително тежко състояние, като все още има останали още няколко в такова състояние. В момента се ремонтират три от мостовете, един от които е при ул. „6-ти септември”. Тук се прави достъпност за хора с увреждания, освен това има и рампа за велосипеди, ако колоездачите искат да пресекат”, обясни Фандъкова. По думите й, вече е готов мостът срещу ул. „проф. Михайлов”. Йорданка Фандъкова добави, че преди три дни е започнала работата и по моста при ул. „Г. С. Раковски”.

„Очакваме до края на годината всички мостове да бъдат готови. Мостът, който е при ул. „проф. Михайлов” е тесен и при него не може да се направи подход за хора с увреждания, затова ще бъде поставена табела, която да оказва, че през моста на ул. „6-ти септември” може да се премине спокойно”, заяви тя. Фандъкова подчерта, че очаква всичко да бъде направено в срок и разбира се със съответното качество. Тя посочи още, че в този участък на бул. „Христо и Евлоги Георгиеви” е било направено и ново осветление, което също е част от новия приоритет на общината. „ Осветлението вече работи и всеки може да го види. То е енергоефективно, като част от усилията ни за намаляване на разходите ни за електроенергия . Освен това доста добре осветява – направено е с бяло осветление, което е насочено към велоалеята”, поясни Йорданка Фандъкова.

На въпрос дали има план, кой ще е следващият обект, който ще ремонтират тя посочи: „Плановете ни са дългосрочни, така че план имаме, като разбира се не сме приключили с големите обекти, тъй като все още има работа по тях. Знаете, че тази година, като част от инвестиционната програма, продължава работата по локалните платна на бул. „Цариградско шосе”. На повечето от обектите вървят приемателни комисии, ако обектите бъдат забавени в сроковете – санкциите са доста големи”.
По думите й, към момента няма забавяне по нито един обект, но уточни, че на местата където има забележки, фирмите се връщат, за да ги отстранят, но по думите й, ако това отново доведе до забавяне на сроковете – фирмите ще бъдат санкционирани.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване