11/11/15 07:55
(http://www.klassa.bg/)

Alibaba чака 10 млрд. долара от Деня на самотните сърца

 Най-голямата китайска компания за онлайн търговия Alibaba очаква в Деня на самотните сърца да продаде стоки за над 10 млрд. долара. Това съобщи вицепрезидентът, отговарящ за международните отношения на компанията, Джеймс Уилкинсън, цитиран от ТАСС.

Денят на самотните сърца е модерен китайски празник, който се отбелязва на 11 ноември. Числото 11 според вярващите в магията на числата китайци напомня за самотните мъже и жени. Празникът стана аналог на американския "Черен петък" от 2011 година и вече е водещ ден за разпродажби, припомня БТА.

"В Деня на самотните сърца предлагаме на клиентите си до 90% отстъпка за стоките на сайта ни. Това е най-големият ден за пазаруване в света. През 2014 година за едно денонощие продадохме 270 милиона стоки на стойност 9,3 млрд. долара. Уверени сме, че тази година ще поставим рекорд и очакваме обемът на продажбите да превиши 10 млрд. долара", отбеляза Уилкинсън

В момента всички сили на интернет гиганта са насочени към подготовка за празника. В онлайн разпродажбите ще бъдат включени стоки от 30 държави и над 6 милиона марки, допълва той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване