11/11/15 20:49
(http://www.klassa.bg/)

Pampers-UNICEF отбелязва 10-тия си рожден ден с едно желание – да елиминира неонаталния тетанус

 Днес партньорството между Pampers® и UNICEF отбелязва 10-тия си рожден ден като обявява елиминирането на неонаталния тетанус в 17 страни1 и приканва родителите и техните бебета да се присъединят към едно специално пожелание за рожден ден: да помогнем за елиминирането на неонаталния тетанус в страните, където той все още е заплаха.

 

Неонаталният тетанус засяга семейства в някои от най-бедните райони на света и най-често е резултат от нехигиенични родилни практики като прерязване на пъпната връв с  нестерилни инструменти. Веднъж заразен с неонатален тетанус, организмът никога не може да бъде излекуван и в някои части на света тетанусът все още белязва живота на 49 000 новородени всяка година[1], което се равнява на един детски живот на всеки 11 минути2.

 

 

За 10 години партньорството между Pampers и UNICEF си поставя за цел сбъдването на едно-единствено желание:  да елиминира неонаталния тетанус навсякъде по света.  Благодарение на помощта на  родители от целия свят, от началото на кампанията „1 пакет = 1 животоспасяваща ваксина” приблизително 500 000 бебета са били спасени[2] и всяка секунда една майка и нейното бебе са получавали ваксина.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нина Швалбе, главен здравен съветник на UNICEF, казва: „През последните 10 години подкрепата на Pampers® и родители от цял свят оказа значителен ефект за елиминиране на опустошителната болест. Броят на майките и бебета в риск от заразяване с болестта беше намален с 50%, проблемът остава и още 85 милиона жени и бебета в някои от най-трудно достъпните райони в страни с ниски доходи все още са в риск. В действителност неонаталният тетанус е лесно предотвратим с помощта на ваксина. Ето защо е толкова важно заедно с Pampers® да продължим с нашите общи усилия да елиминираме болестта във всички части на света“.

 

 

Тази година Мадагаскар и Мавритания се присъединиха към списъка със страни, където Pampers® дарява средства за елиминирането на неонаталния тетанус. Въпреки това болестта продължава да бъде заплаха за бебетата в 214 страни. С продължаване на кампанията „1 пакет = 1 животоспасяваща ваксина” Pampers® осигурява средства в подкрепа на ваксинацията в 205 от тези тези страни и работата на UNICEF с редица партньори, обединени в усилията за елиминиране на неонаталния тетанус.  Тези усилия включват партньорства с правителства и  местни организации, които работят на терен за улесняване на достъпа до тази животоспасяваща ваксина.

 

 

Как можем да помогнем?

 

Кампанията на Pampers и UNICEF „1 пакет = 1 животоспасяваща ваксина”  започва днес и родителите могат да покажат своята подкрепа по няколко начина:

 

·         „1 пакет = 1 животоспасяваща ваксина”  - За всяка закупена опаковка Pampers® с логото на UNICEF, Pampers®  ще дарява сума, равна на стойността на една ваксина.

 

·         Редовни дарения на UNICEF – Като станеш редовен дарител на UNICEF, можеш да се присъединиш към хиляди други родители, които даряват всеки месец, за да подобрят живота на тези уязвими деца

 

 

Присъедини се към нашето желание за десетия ни рожден ден и заедно с Pampers® и UNICEF можеш да помогнеш да предпазим бебетата по света от неонатален тетанус.  

 



[1] Информацията е предоставена от Child Health Epidemiology Reference Group (CHERG) към Световната здравна организация и УНИЦЕФ (Лансет, октомври 2014)

 

 

[2] Въз основа на данни, предоставени от Световната здравна организация и УНИЦЕФ през февруари 2015 г.

 

 

4 Афганистан, Ангола, Централноафриканската република, Чад, Демократична република Конго, Етиопия, Екваториална Гвинея, Гвинея Конакри, Хаити, Индонезия, Кения, Мали, Нигер, Нигерия, Пакистан, Папуа-Нова Гвинея, Филипините, Сомалия, Судан, Южен Судан и Йемен

 

5 Афганистан, Ангола, Централноафриканската република, Чад,Демократична република Конго,  Етиопия, Гвинея Конакри, Хаити, Индонезия, Кения, Мали, Нигер, Нигерия, Пакистан, Папуа-Нова Гвинея, Филипините, Сомалия, Република Судан, Република Южен Судан и Йемен  (Екваториална Гвинея е единствената страна, в която за момента ваксинацията не се подкрепя)

 

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване