11/11/15 09:37
(http://www.dnevnik.bg/)

БСП иска проверка спазена ли е процедурата за ордена на Вселенския патриарх Вартоломей I


Лидерът но БСП Михаил Миков поиска от председателя на парламента Цецка Цачева да провери дали е изпълнена цялата процедура по присъждане на най-висшето държавно отличие - орден "Стара планина" първа степен, на Вселенския патриарх Вартоломей I.

Президентът награди Вселенския патриарх с ордена в понеделник, а след церемонията Вартоломей поиска България да върне на Гърция църковни ценности от гръцки манастири, което пък стана повод премиерът Бойко Борисов да откаже среща с патриарха.

Миков съобщи, че в "Държавен вестник" все още не е обнародван указът за ордена на Вселенския патриарх. Не намерил информация нито сайта на президентската администрация, нито сред решенията на правителството, което трябва да направи предложението до държавния глава. "Моля ви, да не публикувате указа, до установяване на това дали е изпълнен целият фактически състав по присвояване на този орден", призова лидерът на БСП Цачева.

Председателят на парламента обеща, че ще направи всичко възможно депутатите да имат информация, но уточни, че ако от президентството постъпи указа в "Държавен вестник" тя няма правомощия да спре неговото обнародване. Ще потърся информация има ли решение и как се е стигнало до този указ, каза още Цачева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване