11/11/15 21:50
(http://www.klassa.bg/)

ГЕРБ разби армията, ред е на полицията

 Полицейските протести от нача­лото на седмицата са част от плана за унищожаване на българската държавност. Докато униформените блокират кръстовища и магистра­ли, през границата нахлуват тълпи от нелегални имигранти. Очаква се, след като информацията за не­законните стачки на служителите на МВР достигне до бежанците в Турция, те отново да щурмуват държавната граница. На практика България остава разграден двор и се превръща в желана дестинация за вълните от джихадисти. Ситу­ацията става още по-тревожна, защото армията също се присъ­единява към протестите. Тя вече беше превърната в експедиционен корпус на САЩ и НАТО и отдав­на не е в състояние да гарантира националната сигурност и териториална цялост на България. В продължение на два мандата ГЕРБ не направи нищо за повишаване на боеспособността, нещо повече – каби­нетът „Борисов 2“ допусна да останем без бойна авиация и ще предоста­ви небето ни на Турция и НАТО да го охраняват.

Въпреки призивите на АТАКА правителството не предприе мерки да изпрати военни части на южна­та ни граница.

Протестите на полицаи и военни избухнаха и защото соросоидни­те министри Бъчварова и Ненчев не си мръднаха пръста да защитят социалните права на служителите си. Двамата са назначени от по­солството на САЩ и изпълняват заповедите на Вашингтон. А тези заповеди нямат нищо общо с бъл­гарските национални интереси.

Вместо да спират пришълците, които напират да залеят страна­та ни, дни наред служителите на МВР протестират незаконно във всички градове.

Униформените са недоволни от проектобюджета на правителство­то, който предвижда орязване на заплатите им, намаляване на пен­сиите, махане на социалните до­бавки за всяка прослужена година, както и орязване на заплатите при пенсиониране и намаляване на от­пуските им. Проектът беше гласу­ван от кабинета миналата седмица, без промените да се обсъдят със синдикатите от сектор „Сигур­ност”.

След първите протести във вторник премиерът Бойко Борисов привика на спешна среща вътреш­ния министър Боряна Бъчварова, главния секретар на МВР Георги Костов и финансовия министър Владислав Горанов. Борисов обе­ща, че предвижданите ограниче­ния ще се отнасят само за новопос­тъпилите в МВР. Като вносител той обаче не оттегли проектобюджета от Народното събрание, нито пък внесе промени в скандалните тек­стове, ограничаващи социалните придобивки.

АТАКА за пореден път настоява за оставката на вътрешния и на во­енния министър, както и инициира вот на недоверие към правител­ството, заради несправянето с миг­рационната криза.

 

Органите на реда нарушиха реда в цялата страна

С незаконни протести полицаи блокираха 2-милионна София, магистрали и проходи

 

Униформени и цивилни полицаи излязоха на протест във вторник на възлови места в столицата, с което блокираха за 5 часа 2-милионна София. В пиковите часове затворени за движение бяха „Орлов мост”, булевардите „Цар Борис III”, „Цариградско шосе, „Овча ку­пел” и централната улица „Г. Раковски”. Спрян беше и град­ският транспорт. Гражданите не можеха да се приберат до домовете си. Имаше много го­леми задръствания, стигна се и до конфликти между изнервени шофьори и протестиращи, не­прекъснато се чуваха клаксони. Трудно преминаваха и линей­ки, които бяха единствените пропускани по кръстовищата. Ако подобен протест беше организиран от партия АТА­КА, със сигур­ност полицията щеше да се намеси и да го прекрати сило­во, както невед­нъж се е случва­ло. Последният пример беше от закриването на предизборната кампания на националисти­те пред Министерския съвет. Въпреки че от партията на Сидеров имаха разрешение за протест , т.е. той беше законен, полицаите направиха всичко възможно да го провалят, като удряха възрастни жени, инва­лиди, народни представители и симпатизанти на партията. Лидерът на АТАКА също беше ударен в лицето от шефа в СДВР комисар Муеров.

Блокирани бяха улица „Раковски” и „Орлов мост”, градският транспорт беше спрян

 

Полицейските протести бяха незаконни, тъй като орга­ните на реда не бяха уведомили предварително в общината за действията си. Припомняме, че за провеждането на събра­ние, митинг или манифестация организаторите са длъжни да подадат писмено уведомление до кмета на общината, на чи­ято територия ще се проведе. Те трябва да посочат и данните за организатора, целта на про­теста, мястото и времето на митинга, което служителите на МВР не бяха направили. По закон те нямат право на стачни протестни действия.

Колегите им от страната също причиниха неудобство на жителите на редица големи градове и пътуващите по ма­гистралите. Недоволни служи­тели на полицията блокираха АМ „Тракия“, проходите Шип­ка, Хаинбоаз и Маказа, които са пътища с национално значение.

Служители на МВР затвориха и пътя за ГКПП Кулата

 

Близо 100 служители на по­лицията от Видин протестира­ха и затвориха главен път Е-79 на изхода на града. Служители на МВР блокираха и пътя за ГКПП Кулата. Блокадата бе малко преди гишето за пътни такси на пункта.

Други над 100 полицаи от различни сектори на ОД на МВР в Кърджали блокираха кръговото движение до автога­рата в града за 30 минути. Беше блокиран и пътят за Гърция през прохода Маказа.

Незаконни протести на по­лицаи, пожарникари, служите­ли на Съдебната охрана имаше още в Разград, Благоевград, Сливен, Шумен, Русе, Варна, Враца, Пловдив, Смолян и дру­ги.

 

Ненчев плаши с наказания, ВВС спряха полетите

Ако военнослужещи излязат на протест, наказания ще има – включително дисципли­нарни. Това обяви министърът на отбраната Николай Ненчев. Той увери, че няма повод въоръжените ни сили да негодуват, след като е станало ясно, че парите за онези, които вече са в системата, няма да бъдат пипани.

Министърът потвърди, че има непрестанна връзка с командирите от страната, за да сле­ди ситуацията отблизо. Той припомни, че по закон военните и полицаите нямат право на стачни действия. По думите му организира­щите се във фейсбук в подкрепа на полицаите военнослужещи са частни случаи и за тях се следи.

Стана ясно, че генерал-майор Румен Радев, командир на Военновъздушните сили на Бъл­гария, е издал заповед за спиране на трениро­въчните полети в авиобазите в страната. При­чината е напрежението, което има в армията след началото на полицейските протести за орязването на социалните им придобивки. Во­енните са решени да защитават докрай това, което по право им се полага.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване