11/11/15 11:04
(http://pik.bg)

Депутатите от ГЕРБ скочиха на образователния министър

Депутатите от ГЕРБ скочиха на образователния министър

Шефката на парламентарната комисия по образованието и депутатка от ГЕРБ Милена Дамянова скочи на образователния министър Тодор Танев заради изявленията му, че всички решения, които в момента се вземат от ведомството му, са в съответствие с приетия от депутатите закон да предучилищното и училищното образование.

Дамянова остро се разграничи от министъра, като заяви, че в закона не са заложени нито един от параметрите на подзаконовите актове като брой часове, предмети и съотношения между задължително и свободно изучавани дисциплини. И допълни, че тези неща са изцяло в правомощията на образователното ведомство и под тях стои единствено подписът на министъра.

Депутатката допълни, че сроковете, за които Танев също заяви, че са заложени в закона, стъпват на твърденията на самия министър, който заяви, че до началото на лятото ще изготви всички подзаконови актове. В закона обаче такива срокове няма, подчерта Дамянова.

Това са поредните искри между депутати от ГЕРБ и министър от Реформаторския блок, чиито представител е Тодор Танев, макар и от гражданската квота на коалицията като член на Обществения ѝ съвет.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване