11/11/15 10:01
(http://pik.bg)

Кунева: Да се постави въпросът дали светът може да реши бежанската криза, а не само ЕС

Кунева: Да се постави въпросът дали светът може да реши бежанската криза, а не само ЕС

Трябва да бъда поставен въпросът дали светът може да реши бежанската криза, а не само ЕС. Това коментира Меглена Кунева, вицепремиер по координация на европейските политики и институционалните въпроси, цитирана от "Фокус".

Според нея е важно Европа да реши дали има лимит на хората, които може да приеме. „Първият въпрос, който трябва да се реши, е има ли краен брой хора, които Европа може да приеме, и, ако този брой се достигне, какво се прави след това и дали всяка страна ще приеме задължителна квота или обратно – страните ще кажат колко могат да приемат“, коментира Кунева. Тя уточни, че изчисляването на задължителните квоти е профилирано страна по страна в зависимост от показатели като брутния вътрешен продукт и нивото на безработицата.

„Все пак това е задължителна квота и суверенитетът на държавата да реши сама в този случай не е силен“, каза още вицепремиерът. Тя коментира и антикорупционния закон и заяви, че вече е започнала разговорите с партиите преди второто внасяне на законопроекта. Според Кунева отхвърлянето му на първо четене в НС има негативен ефект върху България. Вицепремиерът увери, че отново ще предложи закон, в който са заложени мерки, доказали ефективността си в останалите европейски страни.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване