11/11/15 16:38
(http://radiomilena.com/)

Правителството осигурява участието на страната ни в международни туристически изложения през 2016 г.

Правителството увеличи утвърдения със Закона за държавния бюджет показател по бюджета на Министерството на туризма максимален размер на ангажиментите за разходи, които могат да бъдат поети през 2015 г. Целта е да бъде подготвен българският бизнес за участие в международни туристически изложения.
В изпълнение на приетата от Националния съвет по туризъм Годишна програма за национална туристическа реклама за следващата година е необходимо Министерството на туризма да подаде заявка-договор до края на 2015 г. за всички международни туристически изложения, на които страната ни ще участва през първото тримесечие на 2016 г. Само по този начин могат да бъдат запазени локациите на щандовете и да стартира процедура по реда на Закона за обществените поръчки за тяхното изграждане. Сред тях са и четири изложения, на които страната ни ще се представи с национални щандове – в Берлин, Москва (две изложения) и Киев, както и седем международни борси, в които България участва с информационни щандове. Тези изложения са с голямо значение за чуждестранния туристопоток, като традиционно на тях участват голям брой представители на бизнеса и местната власт.
Поради факта, че Министерството на туризма е новосъздадена администрация, провеждането на участията в изложения за периода януари-март 2015 г. беше организирано през настоящата година, вместо през периода ноември-декември 2014 г. Поетите ангажименти са отразени в стойността на определените със Закона за държавния бюджет за 2015 г., с което се намалява възможността за поемане на ангажименти за изложения, провеждани в края на календарната година.
В тази връзка е необходимо да бъде поет ангажимент за разходи през 2015 г. в размер на 876 хил. лв., отнасящи се до изпълнението на планирания за 2016 г. бюджет на Министерството на туризма.

Публикувана на 11/11/15 16:38 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/7jWgNMF2atE/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване