11/11/15 09:20
(http://www.dnevnik.bg/)

Седем нови попълнения в парламента след кметските избори


Седем нови депутати от ГЕРБ положиха клетва днес. Те заемат освободените места в парламента от избраните за кметове бивши народни представители.

Финансистът Михаил Тодоров зае мястото на избрания за кмет на Разград Валентин Василев.

Даниела Панайотова, която беше депутат за кратко в миналия парламент от Варна на мястото на избрания за евродепутат Емил Радев, заема на мястото на Красимира Атанасова, която стана кмет на Долни чифлик.

Венка Стоянова влезе в Народното събрание на мястото на Дарин Димитров, избран за кмет на Търговище.

Новият кмет на Сандански Кирил Котев, който влезе в парламента чрез преференция - 9-ти в листата, освобождава място за бившия депутат от Благоевград Йордан Андонов. Той беше в парламента в първия управленски мандат на ГЕРБ.

Новият депутат от Ловеч е Иван Миховски, бивш и новоизбран общински съветник в Троян. Миховски е инженер, управител на фирма за автомобилно оборудване и заема мястото на Корнелия Нинова, избрана за кмет на Ловеч.

Вяра Церовска от Перник освободи депутатското място за областния управител на Перник и председател на Жени ГЕРБ Ирена Соколова.

На мястото на Любимир Христов на депутат от Шумен влезе Стефан Желев.

По-късно днес парламентът трябва да освободи като депутат новия областен управител на Пловдив Здравко Димитров, който беше и кандидат за кмет на града, подкрепен от Реформаторския блок. Заради това свое решение Димитров беше изключен от парламентарната група на ГЕРБ, но остана независим депутат и гласуваше с управляващата партия, от чиито редици не беше изключен заради приятелството си с лидера и премиер Бойко Борисов. С напускането на Димитров групата на ГЕРБ отново ще е с 84 депутати, а на негово място ще влезе бившият кмет на Асеновград и досега зам.-областен управител на Пловдив

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване