11/11/15 16:39
(http://www.dnevnik.bg/)

След протестите правителството отпусна още 3.5 млн. лв. за МВР


На днешното си заседание Министерският съвет е одобрил отпускането на допълнителни 3.5 лн. лева за закупуване на ново оборудване на МВР, предаде пресцентърът на правителството.

Увеличението бе обявено още в края на миналата седмица от премиера Бойко Борисов след започването на протести в цялата страна от служители от системата на МВР.

Средствата се очаква да бъдат изразходвани за резервни части за специализираните полицейски сили, включително и за Столична дирекция вътрешни работи, като за това са предвидени 500 хил. лева. 200 хил. лв. отиват за доставката на 2000 акумулатори за патрулни автомобили. 720 хил. лв. ще бъдат заделени за осигуряването на автомобилни гуми, а 700 хил. лв. се насочват за ремонт на автопарка.

За гориво за отопление са планирани 600 хил. лв. Със 100 хил. лв. ще бъдат подобрени условията в помещенията в районните управления на полицията за прием на граждани.

Ще бъдат купени компютърни конфигурации и принтери за 28 области и четири главни дирекции, като за затова са предвидени 680 000 лв.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване