11/12/15 14:03
(http://pik.bg)

Борисов в Малта: Бедността в Африка става все по-голям притегателен център за бежанците (обновена)

Борисов в Малта: Бедността в Африка става все по-голям притегателен център за бежанците (обновена)

Бедността в Африка и в същото време богата и социална Европа става все по-голям притегателен център за бежанците и за хората, търсещи по-добро настояще. Затова се взе решение за 1,8 млрд. евро, с които ЕС да подпомогне бедстващите хора. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов в Малта, където се провежда срещата на върха по въпросите на миграцията, съобщиха от правителствената информационна служба.

Премиерът отбеляза, че България участва с 50 000 евро. 
„Турция в момента се държи доста европейски и помага на ЕС и би могло, освен с финанси, да й се направят някои изключения и да се толерира доброто й поведение.

Близо 2 млн. души изхранват в техните бежански лагери. Не виждам проблем да се направи либерализацията на визите“, добави премиерът Бойко Борисов. 

Бойко Борисов пусна в социалната мрежа подробно обяснение за всичко което се случва на срещата. 

"Ще се опитам да убедя моите колеги, че е жизнено важно да спрем миграционния поток, да затворим границите и да се погрижим за вече пристигналите мигранти, чиято бройка дори не е ясна. Ние трябва първо тях да интегрираме и едва след това да помислим за някакъв друг технологичен ред, по който да приемем точно определен брой хора в Европа. В противен случай не е честно и към идващите мигранти, защото те очакват да намерят по-добър живот, а ние на този етап не можем да им предложим нищо сигурно. 

Ако Германия започне да връща хора, ще стане един много неуправляем процес, защото ние насила не можем да задържим хора в България. Затова наблюдавам, че страните започват сами да се справят със ситуацията и да вдигат огради. Искрено се надявам днес да се вземе правилното решение", допълни премиерът. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване