11/12/15 10:36
(http://pik.bg)

Валери Симеонов: Доброто решение е процентът на нарастване на акциза да е еднакво както за скъпите, така и за евтините цигари

Валери Симеонов: Доброто решение е процентът на нарастване на акциза да е еднакво както за скъпите, така и за евтините цигари

Не приемам, че данъчният календар трябва да подлежи на промяна на 10-12 месеца. Това каза от трибуната на НС председателят на ПГ на ПФ и народен представител Валери Симеонов по време на обсъждането на второ четене на Закона за акцизите и данъчните складове.

„Всяко управление трябва да гласува последователна политика. Не разбрах какви са аргументите за предложението на различни акцизи на различните групи цигари. В никакъв случай не мога да приема аргументът, че това е било едва ли не грижа за бедните пушачи на България.

Не знам защо всички, които се изказвате забравяте, че точно това е смисълът на акциза, да ограничава вредното въздействие на всякакви такива вредни навици“, обясни Симеонов. Той посочи, че не вижда грижа към хората и към народа, която им е вменена като народни представители. „Разберете, че има хора, които не пушат и се отвращават, когато някой им пуши под носа. Смисълът на държавната политика трябва да бъде ограничаване на тютюнопушенето, а най-добрия начин е това да става чрез увеличаване на цените. Нека да го направим пропорционално, както за евтините, така и скъпите цигари“, каза Валери Симеонов.

Народният представител от ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев посочи, календарът е променен за тези, които пушат скъпи цигари.
Депутатът от ПГ на ГЕРБ Менда Стоянова посочи, че напълно подкрепя непушачите. „Пътят за стимулиране на непушенето е друг. Той е наш обща грижа. “, каза тя. Валери Симеонов отвърна в дуплика: „Естествено, че има здрава логика в това, което казва г-жа Стоянова за пропорционалното нарастване на акцизите. В края на краищата такова е вашето предложение. Защо не сте го обмислили, когато е било време. За мен е доброто решение процентът на нарастване на акциза да е еднакво, както за скъпите, така и за евтините цигари“, каза той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване