11/12/15 06:48
(http://www.klassa.bg/)

Въвеждат нова система за концесиите на плажовете

 Плажовете ще бъдат групирани на 4 групи и 4 подгрупи, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова. Това ще стане с промяна в Закона за управление на Черноморското крайбрежие. Както „Монитор” вече писа, от догодина ведомството на Ангелкова ще поеме концесиите на плажовете, които досега беше отговорност на МРРБ. „Идета е да ги разделим плажовете според това къде са разположени, каква е инфраструктурата, каква е посещаемостта, дали са към затворени комплекси. Ще вземем предвид всички предпоставки”, обясни министърът. По думите на Ангелкова, при вземането на решение за условията на конценсията ще се анализира всеки един плаж поотделно, а водеща няма да бъде цената. „В момента те са под общ знаменател и очевидно тази система не функционира добре”, обясни ресорният министър. Основната цел на промяната в закона ще бъде да паднат цените на чадърите и шезлонгите. По думите на Ангелкова основата цел за посещенията на туристи лятото у нас са слънце и море, съответно ние трябва да предлагаме много добра услуга.

Министърът обясни, че промените в текстовете трябва да станат факт в рамките на първите 6 месеца на 2016 година и да започне прилагането му. Ангелкова обаче допусна, че е възможно новите правила да не станат факт още през следващия сезон. „За 2017 нямя как това да не е факт”, обеща тя. По нейни думи след влизането в сила на новите прави за концесиите, по действащите договори ще се водят преговори с всеки концесионер, за да се постигнат най-добри условия.

„Там, където ще предлагат най-добри цени за плажни принадлежности, ще има най-много бонус точки”, обясни тя. По думите на Ангелкова допълнителни точки ще дава и осигуряването на плажни активности в зависимост от мястото.

През 2016 година ще увеличим полетите от Германия с 35 поцента за летищата Варна и Бургас, съобщи още Ангелкова. Ръстът на туристите от тази държава се очаква да бъде с близо 50 000 души - от 80 000 тази година се очаква да бъдат 130 хил. През 2016 година.

Тримата най-големи актьори от Боливуд ще рекламират туризма в страната ни в Индия . Те ще участват във видеоклип, подобен на този с Холивудските звезди. Това съобщи ресорният министър Николина Ангелкова. Като се върна от Индия ще кажа кога ще можем да го представим. Той ще бъде само за пазар Индия, обясни министърът.

Тя припомни, че видеото в холивудските звезди, след които Силвестър Сталоун, беше видяно от 2 млн. думи за няколко дни.

Ангелкова смята да разшири онлайн рекламата и дигиталния маркетинг на страната ни. Тя коментира, че се прави анализ на туристическите борси, в които участваме и част от ресурса за тях ще се пренасочи за диджитал.

Вече имаме много добри основи за преговори със социалните мрежи. Ще акцентираме на онлайн реклама и на дигитален маркени, допълни тя.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване