11/12/15 15:58
(http://pik.bg)

Горанов: По отношение на отбрана и сигурност разходите нарастват на 140 млн. лева

Горанов: По отношение на отбрана и сигурност разходите нарастват на 140 млн. лева

 По отношение на отбрана и сигурност разходите нарастват на 140 млн. лева. Това каза по време на заседанието на Комисията по бюджет и финанси министърът на финансите Владислав Горанов.

„По отношение на отбрана и сигурност спрямо предложената актуализация разходите нарастват с около 140 млн., ако добавим средствата от актуализацията на 2015 г. номиналния ръст надхвърля 330 млн. Разходи за персонал - увеличението е със 161 млн., от които 36. 5 млн. за отбрана и 62.3 млн. за полиция”, обясни Горанов.

„Успяхме да изпълним ангажимента си за разходите за отбрана за следващата година да не са по-ниски от 1.35 % от БВП. Това решение на Консултативния съвет за национална сигурност при президента от април 2015 г. намира място в предложената фискална рамка и дава възможност да се стартират процеси за инвестиране на въоръжение и техника за българската армия“, каза още министър Горанов. 
„Политиката по управление на държавния дълг ще бъде насочена към осигуряването на необходимите средства за дефицита.

Със законопроекта за 2016 г. се предвижда ограничението за максималния размер на дълга - максималния се предлага не повече от 5.3 млрд.”, посочи още Горанов. „Гласуваната в миналата година новогодишна програма , включва в себе си не повече от 3 млрд. за 2016 година, които служат основно за финансиране на дефицита и ликвидни буфери, с които държавата трябва да разполага следващата година при евентуални не благополучия във финансовата система“, посочи още Горанов.

Стана ясно, че в новия бюджет е предвидена и възможност за финансирането на газовата връзка България – Гърция. Горанов бе категоричен, че предложеният бюджет за следващата година е изпълним, както по отношение на приходната част, така и по отношение на разходната.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване