11/12/15 21:10
(http://www.klassa.bg/)

Индъстри Уоч и „Клъстер Тракия икономическа зона“ инициират международен форум „Инвестиционна дестинация България”

 „Изключително нещо се случва в Пловдив - едно сериозно обединение на частен бизнес, индустриални зони, местни власти – 9 общини и хора, които създават нау хау като „Индъстри Уоч“ и  го промотират добре.“ Така заместник-кметът по „Култура, образование, туризъм, иновации, развитие и европейски политики” Стефан Стоянов накратко обрисува популязираният вече с 3-то печатно издание бранд „Инвестиционна дестинация Пловдив“. Снощи, 11 ноември 2015 г., в Новотел Пловдив той получи специален сертификат за ключов принос за стратегическото развитие на Пловдив и региона чрез политиките и целенасочените усилия на община Пловдив в различните сфери.  

 

Призът бе връчен от Георги Стоев, управляващ съдружник в „Индъстри Уоч“ и инж. Пламен Панчев, председател на „Клъстер Тракия икономическа зона“. Преди това двамата подписаха Меморандум за съдействие при координиране на публично-частното партньорство за развитието на “Тракия икономическа зона” и иницииране и утвърждаване на бизнес форум в Пловдив “Инвестиционна дестинация България” като едно от най-значимите бизнес събития в Югоизточна Европа.

 

Със специален сертификат бяха отличени и консултантско дружество „Респект консулт“ за привличане на български и чуждестранни инвеститори, предоставяне на пълно правно обслужване и данъчни, финансови и всякакъв вид консултации, свързани с дейността на фирмите. Вестниците „Капитал“ и „Капитал Daily“ заслужиха наградата заради репортажи, събития и широко отразяване на успехите на бизнеса. А фондация "Бауерзакс" получи сертификат за своята дейност за включването на пазара на труда на роми и превръщането на тази общност от проблем във възможност за работна сила.

 

Снощи в Новотела бе представено и третото издание на „Инвестиционна дестинация Пловдив“, един съвместен труд на община Пловдив, „Индъстри Уоч“ и бизнеса. „Това партньорство ни помогна да видим къде са плюсовете и минусите на града. Въпреки трудностите Пловдив стана най-индустриалния регион, с лидерство в привличане на чужди инвеститори и на откриване на нови работни места, дори и в най-кризисните години“, посочи заместник-кметът Стоянов. Според него са похвални усилията на инж. Панчев и „Сиенит Холдинг“ – от зелени поляни преди 15 години те развиха индустриални зони с над 120 предприятия, обединени сега в „Тракия икономическа зона“.

 

Вечерта продължи с ежегодната класация "Гепард" на вестник Капитал Daily. Церемонията откри заместник-кметът по „Общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците” на община Пловдив Розалин Петков. Класацията, която е публикувана в списание „ГЕПАРД”, изследва над 18 000 български малки и средни компании и подрежда 1000-тата най-динамично развиващи се фирми за периода 2013-2014 година.

 

Според проучването на първо място в България е асеновградската фирма Машин комерс ЕООД, която е постигнала ръст на приходите от продажби на своята продукция от над 1100%. При награждаването директорът на фирмата Тодор Кавръков каза, че периодът 2013-2014 година е бил успешен за тях с инвестиции в нови технологични линии, с които са заели пазарни позиции в ЕС. Най-динамичната компания в Бургаска област Мъркюри дивелъпмънтс ООД е на втора позиция в националната класация с темп на нарастване от 950%. Компанията работи в областта на търговията на едро. 

На бизнес срещата в Новотел Пловдив бяха представени и регионалните победители в класацията "Гепард" от общо 9 области в Южна България и 3 - в Северна България. Ето и регионалните лидери на "Гепард" - Малвис ООД Варна, Росина ойл - ЕООД - Велико Търново, Тера център ЕООД Габрово, Транс строй груп ЕООД - Пазарджик, Меркури инвест ЕООД - Сливен, Солар еко енерджи ЕООД - Златоград /Смолянска област/, Фригокооп ЕООД - Казанлък /Старозагорска област/, Аквагруп-хит ЕООД - Ямбол и Арас текстил ООД - Харманли /Хасковска област/. Всички тези компании имат ръст на продажбите за 2014 година над 500%. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване