11/12/15 21:47
(http://www.klassa.bg/)

Масов протест на тираджии разтресе Русия

 Между 1000 и 1500 ТИР-а протестират вече трети ден по пътищата на Русия срещу приетото от правителството на Дмитрий Медведев решение да бъдат облагани за всеки километър пътуването по федерални пътища, съобщават руски медии. С новия налог превоза на товари ще поскъпне, а част от превозвачите вероятно ще останат без работа.
 Повечето от тях са закупили камионите си на лизинг с банкови кредити и при спирането им със сигурност ще ги загубят. Шофьорите искат отлагане на въвеждането на пътна такса докато не се разберат с правителството за поносимост на новия данък.

Днес за първи път и депутати от руската Дума реагираха на случващото се по руските пътища. Група от партията „Справедлива Русия” внесе законопроект за тригодишен мораториум върху новия налог и предстои депутатите да се произнесат по него.

Вносителите се аргументират с необходимостта да се даде възможност на малкия и среден бизнес да се развиват, а не на техен гръб правителството да събира приходи в поизпразнения държавен бюджет.

Тираджиите са решени да продължат протеста си, въпреки че полицаи вече са ги притискали, някои от тях са получили сериозни глоби, а други са заплашвани да прекратят участието си в акциите на пътя. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване