11/12/15 14:24
(http://pik.bg)

Менда Стоянова: С промените в Закона за местните данъци и такси таксиметровите шофьори ще плащат местен данък в размера на 400 лв.

Менда Стоянова: С промените в Закона за местните данъци и такси таксиметровите шофьори ще плащат местен данък в размера на 400 лв.

С промените в Закона за местните данъци и такси таксиметровите шофьори ще плащат местен данък в размера на 400 лева. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Менда Стоянова по време на дебатите за промените в Закона за местните данъци и такси.

Тя коментира, че е лобист за приходите в бюджета във връзка с обвиненията към нея, че лобира за нечии интереси. „За това съм за това предложението, в което се казва, че се заменя досегашния данък върху печалбите с диапазона от 400 до 1000 лева годишен местен данък“, коментира Стоянова. Тя допълни, че това значи, че всеки един автомобил, който работи, ще плаща на общината местен данък, а не данък общ доход. По думите ѝ, ако този текст влезе това значи, че всички таксиметрови шофьори трябва да бъдат назначени на трудов договор на превозвача. „Ние искаме хората да работят за себе си и за своето семейство. Шофьорът ще внася един патентен данък от 400 лева.

Това е данъкът, които трябва да внася от данъка общ доход всеки един работещ на минималната работна заплата. Заблуждавате хората да излязат и да протестират против себе си“, заяви Менда Стоянова. В реплика на Георги Свиленски от ПГ на БСП лява България коментира, че с промените се предлага всяко едно лице, без значение дали има книжка, психотест или разрешение да е таксиметров шофьор, да отиде да вземе кола от превозвача и да стане шофьор. В дуплика Менда Стоянова отговори, че е съгласна с част от изказването на Георги Свиленски.

„Тези подробности е хубаво да се коригират между първо и второ четене“, каза още Стоянова. Красимир Янков от ПГ на БСП лява България каза, че с този закон управляващите са нарушили обещанията си пред избирателите. „За това ли трябваше да манипулирате местните избори? Натоварвате цял бранш с допълнителни данъци.

Очаква ви реакция и е съвсем резонна, защото вие се опитвате да наложите нови данъци върху малкия бизнес, и да помогнете да големия“, коментира Янков. Народният представител Георги Търновалийски също от ПГ на БСП лява България отговори на Менда Стоянова, че с промените се позволява на големите превозвачи да не плащат ДДС. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване