11/12/15 14:33
(http://www.dnevnik.bg/)

Некачествена велоалея среща велосипедисти с фирмата-изпълнител


След серия от писма и жалби за лошото качество на настилката на велоалеята по булевард "Кн. Мария Луиза" жалбоподателят и фирмата изпълнител ще се срещнат в началото на проблемната велоалея - на площад "Лъвов мост", този петък, съобщават от сдружение "Велоеволюция".

Очаква се на място изпълнителят да разясни изпълнените ремонтни работи и тяхното качество и издръжливост във времето.

От своя страна велосипедистите ще настояват пред "Метрополитен" ЕАД за конкретна информация по мониторинга, поддръжката и действията  за гарантиране на безопасността на движение и ефикасност на вложените средства.


Проблемът с тази велоалея беше признат от Столичната община, които обявиха използването на полимер-бетоновата настилка като неуспешен експеримент, който няма да се повтаря повече в града. Месеци наред горния слой на велоалеята беше с изронена настилка и неравности, които са опасни  при каране. През лятото беше изпълнен ремонт в рамките на гаранционната поддръжка чрез измазване на изронените петна с ново полимерно покритие. Велосипедистите обаче продължават да са недоволни от настилката, защото изронването ще продължава да се повтаря всяка година и ще се налага постоянна поддръжка.

"За човек, който ежедневно кара велосипед от квартал "Надежда" към квартал "Красно село", качеството и безопасността са от голямо значение за използването на велосипеден транспорт в София въобще", обясняват мотивите на жалбоподателя от сдружение "Велоеволюция".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване