11/12/15 19:02
(http://www.dnevnik.bg/)

Овладян е горският пожар край Смолян


Горският пожар край Смолян е овладян, съобщи пресцентърът на общината. Към момента огънят е локализиран и е преминал в низов, съобщи Министерството на земеделието.

По първоначални данни пожарът е възникнал от небрежност. Той е обхванал над 200 дка 40-годишна гора, предимно от черен бор. Местността е била залесена с цел предотвратяване на ерозия.

Вече няма опасност нито за стопанската дейност, нито за хората, съобщи областният управител Недялко Славов пред БТА. Останали са отделни огнища, които според пожарникарите ще продължат да горят около седмица. В района на пожара през нощта ще останат дежурни екипи, а доброволците вече са изтеглени от зоната.

В потушаването на огъня днес се включиха над 40 пожарникари, 80 горски служители, доброволци, както и два хеликоптера на военновъздушните сили от авиобазата в Крумово.

По-рано днес огънят наближи застрашително смолянския кв. "Райково" и се движеше към близкото село Хасовица. Заради опасността кметът на Смолян обяви бедствено положение.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване