11/12/15 14:32
(http://www.dnevnik.bg/)

Около стотина полицаи протестират днес пред парламента


Около стотина полицаи се събраха днес пред Народното събрание, за да изразят за пореден път недоволството си от внесените с проуктобюджета изменения, с които се предвижда отпадането на социални придобивки и бонуси за заетите в сектора за сигурност. Макар правителството да обеща да изтегли измененията между първо и второ четене на бюджета, полицаите решиха да се съберат на символичен нов протест, за да покажат, че следят дали заявките ще бъдат изпълнени и как.

Днешният протест е свикан от Синдикален алианс "Сигурност" в МВР и беше насрочен заради предстоящото днес заседание на бюджетната комисия, която ще разглежда проектобюджета. На заседанието ще присъстват и представители на синдикатите в МВР. А вътрешният министър Румяна Бъчварова вчера коментира, че основните дебати и гаранции служителите в сектора ще получат именно по време на дискусиите в комисия и в пленарна зала. Като разговорите ще се водят с председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова.

Полицаите започнаха да се събират около 13 ч. пред Народното събрание. Движението в района не беше спирано или възпрепятствано. Първоначално намеренията бяха за протест до вечерта, но от синдикат "Сигурност" коментираха, че вероятно той ще бъде съкратен. А част от представителите им ще бъдат на заседанието на комисията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване