11/12/15 06:53
(http://www.klassa.bg/)

Правим тънко вино от арония за японците

 Само 5 градуса алкохол има лекото вино от арония, което наша фирма произвежда специално за Япония. Елегантната напитка обаче се е оказала далеч от вкуса на канадците, за които продуктът се „подсилва” с каберне. Български продукти с модерните в последно време черни плодчета се изнасят и за Италия и Австралия, споделиха от компанията, която представи своята продукция на хранителните изложения в Интер Експо Център. Сред хитовите закуски на поданиците на императора в Страната на изгряващото слънце в последно време е сместа, която си

 

забъркват от българско кисело мляко и брашно от арония

 

Щандовете, на които се предлагат  хлебчетата, намазани с лютеница, и миниатюрни чашки със сокове бяха сред най-търсените от първите посетители на изложението. Пъргави пенсионери успяха за кратко време да избият разхода от 6 лева за билет, като обикаляха край фирмите, които предлагат дегустация.

На внимание се радваха и производителите от Месомания, които показваха новите си продукти. Тънко нарязаните мръвки изчезваха бързо, а за пресните колбаси имаше по-малко мераклии. Тази ситуация обаче отразява в голяма степен и състоянието на пазара у нас в момента. Производителите се похвалиха, че расте търсенето на трайни колбаси, произведени по традиционни рецепти. Българите отново започват да купуват луканки и сушени меса, шпекът също си имал запазено място в хладилника на нашенеца. През лятото по-голяма част от продукцията заминавала за морето, а през зимата към планината, споделиха от голяма врачанска фирма. Много клиенти използваха престоя си на изложението,

 

за да си напазаруват мръвки директно от производителите

 

Цените по това време са по-ниски от тези в магазина, а за качеството гарантират лично собствениците, които често сами застават зад щандовете.

Земеделският министър Десислава Танева откри петте хранителни изложения - Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд и дринк, SIHRE и Салон на виното. Държавата, в лицето на Министерство на земеделието и храните полага усилия да направи устойчив агросектор и устойчива хранителната индустрия, която е най-важна за потребителите и за страната ни, каза тя. Министър на икономиката Божидар Лукарски също пожела успех на компаниите от хранителната индустрия. Над 380 български фирми и чуждестранни компании от Италия, Гърция, Словакия, Сърбия, Полша, Испания, Румъния, Унгария, Австрия, Германия, Холандия, Турция и други държави са сред изложителите на форума.

 
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване