11/13/15 11:59
(http://pik.bg)

Бъчварова: Отказваме се от 6-те нови центъра за бежанци, натискът е намалял

Бъчварова: Отказваме се от 6-те нови центъра за бежанци, натискът е намалял

Шестте нови центъра за бежанци, които бяха планирани да бъдат открити в различни селища, са щели да бъдат дактилоскопски лаборатории. Но правителството се отказва от тях, тъй като натискът от бежанци по границата е намалял.

Това стана ясно от отговора на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова в отговор на въпрос по време на парламентарния контрол, зададен й от Магдалена Ташева от Атака, относно откриването на нови центрове за регистрация на бежанци. Тя попита колко ни струват тези центрове като нация и какво се случва след регистрацията на тези хора. Бъчварова обясни, че идеята е била да се разкрият повече центрове за регистрация на бежанци.

Целта беше да оптимизираме тази дейност, но междувременно натискът на нашата граница отслабна, емигрантският поток е слаб, каза Бъчварова. Тя посочи още, че процесът на изчакване за получаване на статут, чуждите граждани могат да направят и на чужд адрес, а не в център за настаняване. Затова запълването на центровете за настаняването е по-ниско, уточни тя.

Имаме план, по който сме обезпечили нашите дейности, ако потокът от бежанци се увеличи да успеем да се справим, заяви вътрешният министър.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване