11/13/15 07:29
(http://www.klassa.bg/)

В Дубай ще гасят пожари във високи сгради с джетпакове

 Справянето с пожари във високи сгради може да бъде изключително сложна задача. Бързото пренасяне на оборудване до мястото на инцидента, както и комуникацията между хората се осъществяват трудно, пише Gizmag. Дубай, място с множество извисяващи се към небето постройки, възнамерява да се справя с такива ситуации, като предостави на пожарникарите джетпакове.
Директоратът за гражданска защита на страната е подписал меморандум за разбирателство с авиационната компания Martin за доставка на 20 джетпака и два тренировъчни симулатора. Предложената сделка ще включва и първоначалните услуги за обучение и поддръжка.
Джетпаковете на Martin са разработени с идеята да се използват при спешни случаи и бедствия. Те могат да се управляват от пилот с дистанционно управление, да излитат и кацат вертикално, да функционират в тесни пространства (между сгради или дървета) и да пренасят товари до 120 килограма. Тази функционалност дава възможност устройствата да се използват за проучване и наблюдение, за да се определи мястото на пожара, за транспортиране на оборудване, за спасяване на пострадали или изпращане на специални екипи.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване