11/13/15 07:34
(http://www.klassa.bg/)

Вече можете да разгледате Британския музей от къщи

 Британският музей в Лондон притежава масив от красиви и исторически значими артефакти, включително Розетския камък, който е помогнал на историците да сразберат древните йероглифи, използвани в Египет. Днес организацията се съюзява с Google, за да поднесе своите различни колекции онлайн като част от културния институт на Google. Търсачката гигант развива този ресурс в продължение на години, като постоянно посещава и архивира експонати от цял свят. С Британския музей, допълнителни 4500 предмета и произведения на изкуството се добавят към колекцията им, пълна с подробни снимки и описания.

Най-важно е може би добавянето на Admonitions Scroll, свитък с китайски текст, който датира от 6-ти век. Парчето е невероятно крехко и за това е видимо в музея в продължение на само няколко месеца всяка година. Чрез културния институт, можете да разгледате каквото си пожелаете и тъй като е заснето с "гигапиксели" резолюция можете да увеличавате, за да видите някои неветоятни детайли. Всички обекти магат да се търсят в сайта на Google, заедно с няколко колекции за древен Египет и Келтския живот през британската желязната епоха.

Ако искате усещане за традиционнен музей, можете да използвате Google Street View. Постоянни експозиции, обхващащи пет етажа са заснети с 360-градусова картина, което ви позволява да кликвате на всеки коридор и прочетете плакатите, като че ли сте на Great Russell Street. Google казва, че това е най-голямото пространство, което някога е било заснето на закрито от Street View и докато тъй като не разполага с неповторими панорамни гледки, ще е интересно за вдъхновени историци и студенти. Google е направила микросайт, наречен "Музеят на света", за да предложи на посетителите различни обекти и от къде те идват, както географски така и исторически. Не всеки артефакт е на разположение, но времевата линия е ясно визуализирана и прави по-лесно разбирането на връзките между различните обекти.

Разбира се, нищо от това не би могло да замени действителното посещение на Британския музей. Но ако сте на другия край на света това е един лесен начин да се разгледат различните експозиции в сградата. Това също е удобен начин, ако просто искате да избегнете тълпите от хора.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване