11/13/15 22:02
(http://www.klassa.bg/)

​Спасяването на редник Путин

 След като авантюрите за „Руския свят“ и „Новорусия“ се провалиха, на Путин му се наложи спешно да промени телевизионния дневен ред.

И той остави родния си дом, отиде да воюва, за да върне на шиитите земята на Алепо. Но сега вече на всички стана ясно, че цената на безсмисленият задморски поход на Путин ще бъде огромна.

Той и досега не е прекъснал оглушителното си мълчание.

И това не е удивително.

За Путин съществуват само две и то много лоши решения.

Първото - да признае грешката си и прекрати операцията в Сирия. Това ще бъде поредното драматично външнополитическо поражение за всеки диктатор означава загуба на личната власт. И обкръжението му достатъчно бързо успява да го отстрани. Примери много-включително и от руската история.

Вторият вариант – да инжектира с телевизионната игла във вените на обществото още една огромна доза обезболяващ имперски наркотик, рязко да увеличи експедиционния корпус и да обещае да удави в пясъчните клозети* сума ти неразумни сунити, напук на „пиндосите“**.

След два-три месеца ще настъпи 

неизбежната абстиненция 

с много неприятни последствия вече не само за диктатора, но и за режима, а и за страната като цяло.

Обсъждах скоро тази дилема с един известен военен историк и експерт. Той справедливо отбеляза, че ако от ситуационния капан няма изход, то този, който владее информационния поток може да отстрани самия капан. Да го изтрие с гумата от оперативната памет на родните телезомбита.

Защото целият сирийски сюжет беше забъркан в телевизионната епруветка именно за да изтрие украинския провал. А сега ще изтрием и сирийския.

Следствието завърши, забравете. Нямаше никакъв Асад, шиити, сунити, джихадисти на границите ни, 224 загинали в самолетната катастрофа, войникът, обесен в казармата...

Всичко това беше информационна хитрост, ако искате - отвличаща вниманието маневра в хибридната война.

А сега - внимание!!!

Връщаме се на Централния фронт на 4-тата световна война с англо-саксонския свят. Юдеобандеровците, които превзеха Мариупол жестоко се гаврят с руското население, лишават го от избирателни права, отново са разпънали руско момченце на табло за обяви. 

Вставай, страна огромная!!!

Триумфалният поход по улиците на „освободения Мариупол“ на бронетанкова колона с двойник на вожда на Руския Свят в отворения люк на първата машина ще изтласка от паметта на руския конформист всичко неприятно и ще удължи политическия живот на вожда или на друг негов двойник за известно време.

Западът, разбира се, ще изрази дълбока загриженост и, дори може да напусне Минския процес. Но и строгата учителка Меркел и високомерният афроамериканец Обама ще се видят мили и родни след непонятните брадати мъже с ятагани и противотанкови ракети "BGM-71 TOW".

*“Ще ги удавим в клозета“ е закана на Владимир Путин към чеченските сепаратисти

**Пиндос е оскърбително название използвано за военните от НАТО и САЩ, както и по отношение на всички неруски народи

14 коментара
 
кой знае?
2015-11-12 14:9:11
+5 -118 Гласувай

Тоя украински журналист нека не се радва,че Русия може да се откаже от участие  в битката против джихадистите.Ако беше толкова лесно,то и САЩ можеха да успеят със сухопътни войски,затова и те само само със самолети.Помним по тежките и ожесточени бомбардировки над Сърбия.Сръбката армия не се предаде и се биеше заради измислената и създадена държава Косово.Накрая успяха чрез преговори да накарат Милошевич да подпише и му го върнаха тъпкано.ИД са добре въоръжени,печелят от кладенците,увеличават се воюващите,само от бившите руски били над 7000 в Сирия срещу Асад.Явно ще има Ислямска държава.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване