11/14/15 08:51
(http://www.klassa.bg/)

Контратерористичното звено на полицията в Ню Йорк е вдигнато по тревога

 Терористичните актове в петък в Париж по тактика напомнят нападението на терористи в индийския град Мумбай през ноември 2008 г., заяви заместник шефът на полицията в Ню Йорк Джон Милър. Тогава загинаха почти 200 души.
„За сега е още рано да се правят изводи, но съдейки по онова, което знаем сега, а то не дава пълна картина, се вижда сходна подготовка и тактика” – заявил Милър в интервю за CNN. 

Когато водещият задал въпрос за евентуално съучастие на ИД към трагедията в Париж, Милър отговорил, че „засега е рано да говорим за това с определеност”.

Милър отбелязал също така, че „от самия момент на терористичните актове полицията в Ню Йорк се намира в контакт със своя офис в Париж”. Той изброил няколко най-популярни района и обекта в Ню Йорк, в които са взети засилени мерки за охрана.

Ню Йорк, Бостън и други градове в Съединените щати засилиха мерките за сигурност след смъртоносните терористични атаки срещу цивилни в Париж, но представителите на силите за сигурност заявиха, че това са превантивни действия, а не отговор на определена заплаха, предава от своя страна Reuters. 

В Ню Йорк служителите от контратерористичното звено на полицията и други специални части са били разгърнати в районите, посещавани от туристи, както и около френското консулство в Манхатън.

„В най-посещаваните райони от града са разположени екипи като предпазна мярка, за да осигурят полицейско присъствие и чувство за сигурност у обществото, докато ние следим развиващата се ситуация отвъд Океана“, казва се в изявлението на нюйоркската полиция.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване