11/14/15 07:34
(http://www.klassa.bg/)

Уволниха US топ-генерал за неподобаващо поведение

 Министърът на отбраната на САЩ Аштън Картър е освободил от длъжност главния си военен съветник генерал Роналд Люис. Срещу генерала е започнато служебно разследване, предаде Ройтерс. Картър взел въпросното решение, след като разбрал, че близкият му помощник се подозира в „неподобаващо поведение“. В какво точно се заключава това поведение

 

не се уточнява

 

Според в. „Вашингтон поуст“ Люис е заподозрян в „неподобаващи отношения“. Засега относно генерала действа принципът за невинен до доказване на противното и той остава на служба, пише изданието.

Американските медии наричат Люис „дясната ръка на Картър“. Той го съпровожда по време на всички важни мероприятия и пътувания в чужбина, като консултира шефа на Пентагона (физик по образование) относно военните въпроси.

Като неподобаващо поведение могат да бъдат признати прегрешения, които поставят под заплаха сигурността на държавата, те могат да направят определен военнослужещ или чиновник

 

уязвим от възможен шантаж

 

Тома може да бъде зависимост от хазарт, извънбрачна връзка или посещение при проститутка.

Най-големият скандал в американските служби стана историята с любовницата на бившия шеф на ЦРУ генерал Дейвид Петреъс, който бе принуден да подаде оставка заради извънбрачна връзка с биографката си.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване