11/14/15 07:19
(http://www.klassa.bg/)

Франсоа Оланд: Ще поведем безмилостна война срещу терористите

 Френският президент Франсоа Оланд посети зала "Батаклан", където терористи откриха огън по над 200 присъстващи, убивайки поне 112 от тях. Той огледа мястото на трагедията и направи кратко изявление пред медиите.
"Искам да кажа нещо на всички, станали свидетели на тези ужасни неща - ще поведем война, която ще е безмилостна. Защото когато терористите са способни да извършат подобни зверства, те трябва да са сигурни, че ще срещнат една решителна Франция, една обединена Франция, Франция, която си стои на мястото и няма да позволи да бъде разклатена, въпреки че днес изразяваме дълбока скръб", каза държавният глава на Франция
 
Утре в страната ще бъде ден на траур, като всички училища, музеи, библиотеки, салони, плувни басейни и пазари ще бъдат затворени.
 
Както БЛИЦ съобщи, серия от атентати погубиха стотици животи през последните няколко часа в центъра на Париж. Над 200 души бяха хванати за заложници от терористите по време на концерт на група Eagles of Death Metal. Междувременно френският президент Франсоа Оланд свика извънредно заседание на кабинета и взе спешни мерки: затвори границите на страната и обяви извънредно положение.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване