11/14/15 07:30
(http://www.klassa.bg/)

Юнкер: ЕС ще се справи с бежанската криза към 2101 г.

 Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изрази остро недоволство от темповете на разпределение на бежанци в ЕС. "Не съм доволен от сегашните темпове за разпределение на мигрантите. Към днешна дата от 160 000 мигранти са разпределени едва 130. Ако продължаваме по същия начин, ще приключим с преселението към 1 януари 2101 година", каза Юнкер.

„Мигрантската криза е извън контрол. Много е погрешно да се смята, че е достатъчно само да се търсят допълнителни места за настаняване. Необходимо е да се гарантира сигурността на външните граници на ЕС. Ако не успеем да направим това, все повече държави ще търсят самостоятелни решения за справяне със ситуацията“. "Необходимо незабавно спиране на тази човешка вълна", каза още австрийският дипломат. Австрийското правителство е взело решение за издигане на двойна 10-километрова ограда край граничния пункт Шпилфелд. Ако Германия затвори границата Австрия трябва да направи същото на секундата, подчерта Курц.

По последни официални данни за последните месеци в ЕС са влезли над 700 000 мигранти, като се очаква техният брой да надхвърли милион още в края на тази година.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване