11/15/15 07:51
(http://www.klassa.bg/)

Анталия блокирана от полиция и жандармерия по суша и море

 В турския курорт Белек, близо до Анталия, днес започва двудневна среща на върха на лидерите на групата Г-20 на най-големите икономики в света. На форума ще участват ръководителите на различни страни, включително и китайския председател Си Дзинпин, съобщи АП.
 За да се осигури успешното протичане на срещата, Турция полага усилия за подготовката, като изпраща 12 хиляди полицаи за охрана, засилва морската блокада и въздушния контрол.

Засилените мерки за сигурност се налагат на фона на последните самоубийствени атентати в Париж.

Нападенията ще бъдат една от темите на обсъждане. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган посочи, че борбата с тероризма ще бъде основен акцент на дискусиите.

В момента международната общност обръща внимание и на предложенията, влиянието и ролята на Китай на срещата, както и поддържа очаквания към програмата за възстановяване на световната икономика, определена от Китай като домакин на срещата през миналата година.

Бившият генерален директор на СТО Паскал Лами посочи, че ролята на Китай в световното икономическо развитие непрекъснато се повишава и страната се е превърнал във важен участник в управлението на световната икономика.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване